Yritys

Tammikuisena koulutuspäivänä osa kompuslaisista ehti kuvattavaksikin.
Tammikuisena koulutuspäivänä osa kompuslaisista ehti kuvattavaksikin.

Olemme kolmentoista asukasyhdistyksen ja Oulun kaupungin omistama yhteiskunnallinen yritys, jonka tehtävänä on tarjota kotiapupalveluita Oulun seudulla kaikille niitä tarvitseville, ihmisläheisellä tavalla, laadusta tinkimättä.

Mistä sitten tuo nimi? Ektakompus on yhdistelmä oululaisia murresanoja. ”Ekta” tarkoittaa aitoa, vääristelemätöntä ja rehellistä; ”kompus” puolestaan yhtymää. Nimi siis kertoo, että kyse on aidosta tekemisestä ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta ja välittämisestä.

Yhteiskunnallinen yritys – mikä se on?

Yhteiskunnallinen yritys tukee paikallistaloutta ja työllistymistä, ja meidän tapauksessamme palautamme vuosittain yli puolet saamastamme liikevoitosta takaisin yrityksen toiminnan kehittämiseen ja uusien työpaikkojen luomiseen. Loput jaetaan osinkoina yrityksen omistaville asukasyhdistyksille, joiden yleishyödyllistä asukastupatoimintaa yritys tukee.

Toimimme paikallistalouden moottorina tarjoamalla kohtuuhintaisia, asukkaiden jokapäiväiseen elämään liittyviä palveluja ja käyttämällä niistä saadun tuoton työpaikkojen luomiseen ja yhdistystoiminnan kautta asukkaiden turvallisuuden ja viihtyvyyden lisäämiseen.

Käyttämällä yhteiskunnallisen yrityksen palveluja tuet paikallistaloutta ja työllistymistä.


Ektakompus Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys –merkki ensimmäisten joukossa, ja olemme  ylpeitä voidessamme olla suunnannäyttäjiä tarjoamalla ihmisläheisiä palveluita ystävällisellä otteella!


Lisää yhteiskunnallisesta yritystoiminnasta täältä:

Avainlippu.fi

Yhteiskunnallisen yrittäjyyden linkkejä:

Yhteinen yritys
Social Business International (SBI)